Inainte de a pleca

Incercati sa selectati o destinatie care sa aiba ceva aparte. Acum aveti adolescenti, este posibil ca vacantele voastre in aceasta formula să fie numarate, de aceea incercati să le faceti memorabile (pentru ei si pentru voi), dupa cum va permite bugetul.

Prezenta altor copii de aceeasi varsta poate fi intotdeauna un plus. Daca nu mergeti la o statiune sau intr-o aventura de grup organizata, ar fi o idee daca copiilar fi insotiti de cativa prieteni. Cei din urma sunt mult mai susceptibili sa coopereze atunci cand sunt mai degraba cu voi decat cu parintii lor, iar aceasta atitudine se va raspandi la copiii vostri.

Cand esti acolo

Faceti compromisuri atunci cand vine vorba de a planifica toata ziua, oferindu-le copiilor vostri oportunitatea de a face cateva lucruri pe care isi doresc cu adevarat sa le faca, cum ar fi kite-surfing sau wake boarding.

Ia cu tine toate lucrurile care ar face un adolescent fericit: mp3 player (desi, probabil si-l va lua singur), dvd portabil, carti de joc, table - pentru sejururi lungi sau pentru calatorii plicticoase (pe feribot, de pilda).

Nu va bazati pe cluburile pentru copii, cu exceptia cazului in care exista un club dedicat pentru adolescenti. Marea majoritate a participantilor la cluburile pentru copii sunt in general pre-adolesceni si nu veti reusi nimic mai mult decat sa-i plictisiti.