Cand calatoriti cu gemeni plecati de la premisa, bine intemeiata, ca cei mici isi schimba mediul cu care erau obisnuiti, si asta s-ar putea sa se vada. Daca incercati totusi sa nu ii scoateti prea mult din ritm si sa le intelegeti si satisfaceti in primul rand nevoile lor, aveti sansa unui concediu reusit, indiferent de numarul de copii cu care plecati la drum si de varsta acestora.

Organizarea este totul atunci cand calatoriti cu doi sau mai multi copii de aceeasi varsta. O lista detaliata cu ce sa luati la voi, atat pentru bagajele de cala, cat si pentru bagajele de mana, va va tine sub control cu adevarat nivelul de stres. Nu exista nici o indoiala ca numarul bagajelor creste exponential odata cu numarul copiilor, dar incercati sa nu luati cu voi lucruri inutile - hainele pot fi spalate si scutecele cumparate la destinatie.

Daca sunteti in cautarea unui concediu cat mai relaxant, atunci optati pentru o destinatie spre care puteti sa va deplasati cu masina – incarcati masina cu toate necesare si inarmati-va cu gustari, joculete, carti si multa rabdare pentru drum. Pentru mai multe sfaturi consulta rubrica noastra Pe drum

Cele mai de succes vacante  – in ceea ce priveste relaxarea si distractia pentru copii deopotriva – sunt vacantele petrecute intr-o casa/vila bine echipata, cu o gradina mare sau cele de tip all inclusive. Puteti sa va petreceti timpul la piscina sau explorand vecinatatile, organizati o excursie la gradina zoologica locala iar copii vostri vor fi mai mult decat fericiti. S-ar putea chiar sa reusiti sa cititi o carte :)

Atunci cand rezervati cazarea sau inchiriati o masina, nu uitati sa pre-rezervati scaunele de masa pentru copii, paturile si scaunele de masina/inaltatoare, deoarece unii furnizori pot avea doar unul din fiecare.

In cazul in care zburati cu avionul nu uitati sa verificati locurile in aeronava si sa va asigurati ca veti sta unul langa celalat. Tineti minte ca pot exista restrictii in ceea ce priveste numarul de copii acceptati pe un singur rand!!!!

In cazul in care zburati pe distante lungi, rezervati scaune pentru copii in avion, chiar daca sunt suficient de mici si ar putea sta la voi in brate, a tine cate un copil pe fiecare genunchi nu este o optiune.

Daca iti poti lua un prieten, un membru al familiei, o dadaca sau o bunica cu tine - cel putin pentru calatorie - perechea suplimentara de maini se va dovedi de nepretuit.

Detalii de luat in considerare pentru drum

Alegeti mancare uscata si neperisabila pentru drum. Un copil care se simte rau genereaza destula bataie de cap, doi deja va supun unui adevarat test de anduranta.

Folositi carucioarele sau sistemele de purtare duble, pentru momentele in care trebuie sa va deplasati prin aeroport, astfel celalalt parinte va avea mainile libere pentru bagaje (sau pentru un alt copil).

Pentru copiii mai mari, rucsacurile proprii sunt, de asemenea, un mare ajutor, astfel incat isi pot purta singuri jucariile, sticla de apa si haine de schimb.

Daca credeti ca este putin probabil ca mezinii vostri sa accepte mancarea din avion, feribot sau tren, faceti provizii de gustari (briosele, stricksurile sau fructele uscate sunt ideale). Nu uitati ca pentru avion mesele copiilor trebuie rezervate in prealabil.

In cazul in care copii vostri au renuntat la scutec, dar inca sunt predispusi la accidente, folositi chilotei pentru antrenamentul la olita – scapati de o grija.

Nu uitati sa aveti la indemana un sac de gunoi pentru resturi de la mancare, haine muradre si scutece.

Aflati daca exista un loc de joaca in aeroport si lasati copii sa-si consume energia inainte de zbor. Evitati sa urcati in avion prea repede, acolo nu se vor mai putea misca in voie si isi vor pierde rabdarea mai repede.

Achizitionati cateva jucarii noi, asa mai castigati timp si copiii nu vor mai fi tentati sa alerge in sus si in jos prin avion sau tren. Infasurati-le in ziar si lasati-i pe ei sa le despacheteze, asta ii va tine ocupati mai mult timp. Nu uitati sa luati doua (sau mai multe) din fiecare (la fel!).