Cele mai bune sfaturi in cazul in care calatoresti singur cu copiii

Ca si in cazul tuturor calatoriilor cu copii, planifica cu atentie vacanta, luand in considerare nevoile tuturor membrilor. Poate ca ti-ar placea sa mergi spre plaja cu o carte-n mana, sau sa te bucuri de timp liber si relaxare intr-un spa la hotel, macar o data, in timpul vacantei, dar acest lucru poate fi deosebit de dificil pe cont propriu. Deci, este esential sa alegi o locatie unde sti ca vor fi si alti copii cu varsta apropiata cu ai tai si unde se ofera babysitting sau alte servicii de ingrijire a copiilor (verifica cu cat timp in avans trebuie sa rezervi o bona).

E bine de stiut: chiar si cele mai atent planificate vacante ar putea sa nu decurga in totalitate conform planului. De exemplu, poti opta pentru un serviciu destinat copiilor (ex: kids club), iar acesta sa refuse sa participle la activitati. Cel mai bine este sa discuti cu el inainte de a achizitiona servicii pentru acesta in avans.

Poate chiar mai mult decat in cazul altor tipuri de vacante, este foarte benefic sa implici copilul/ copiii in alegerea locurilor pe unde veti merge sau ce atractii sa vizitati ca o modalitate de a le creste entuziasmul in viitoarea lor aventura. Va fi suficient sa va bucurati de plaja sau poate este nevoie de o vacanta activa? sau o combinatie a celor doua?

Nu-ti fie frica sa adresezi companiilor de turism toate intrebarile necesare pentru a alege vacanta potrivita pentru familia ta. Daca optiunea voastra este sa plecati in vacanta cu un grup restrans (ex: prieteni), este deosebit de important sa afli varsta copiilor cu care veti calatori, ca sa te asiguri ca sunt de varste apropiate cu al tau.

Odata ce ati ajuns, nu te sfii sa ceri altor familii sau altor parinti sa-ti supravegheze copilul/copii in jurul piscinei, in timp ce mergi pana la baie sau sa-ti iei o bautura. De obicei majoritatea calatorilor, sunt mai mult decat incantati sa te ajute, dar nu vor intra neaparat intr-o conversatie doar de teama de a nu-ti invada spatiul intim.

Foarte important este ca cel mic sa va stie numarul de telefon si numele intreg sau cel putin sa aiba tot timpul la el o bratara infoband pe care sa fie trecute aceste informatii. 

Nu uita, pentru a putea iesi din tara doar cu unul dintre parinti, copiii au nevoie de o procura pentru copil minor intocmita la notar ce contine acordul celuilalt parinte si care sa nu depaseasca 3 ani de la data intocmirii acesteia.