Asemena părții insulare și partea continentală abundă de atracții potrivite atât pentru cei mai mici și curioși membrii ai familiei, cât și pentru cei mai mari. Cu atât de multă istorie, natură și posibilități de divertisment, atracții la fiecare pas, adesea alegerea unei destinații elene poate fi o provocare.

Noi ne-am gândit să vă venim în ajutor, iar dacă în articolul precedent am scos în evidență principalele atuuri ale părții insulare în ceea ce privește activitățiile în familie, în cel de față vom trece în revistă principalele destinații și puncte de interes situate pe partea continentală.

 

Atena

 

Dominată de cultură și artă, capitala Eladei este o destinație care atrage precum un magnet. Chiar dacă obiectivele emblemă ale Atenei, Acropolele, Templele și Agorele celebre, nu reprezintă un punct de interes pentru prichindeii voștri (și aici ne referim la cei mai mici), nu trebuie sa o excludeți de pe lista de vacanță, și iată de ce.  Am căutat în lung și-n lat, am întrebat și documentat și uitați ce am aflat.

Muzeul de Artă Grecească este unul dintre multitudinea de muzee ale orașului, care reușește să trezească atenția micilor membrii ai familiei. Acesta, este dedicat în întregime copiilor, și prezintă peste 7000 de opere de artă - desene și lucrări tridimensionale, create de copii. Este unul dintre puținele muzee de acest gen din lume al cărui scop principal este încurajarea și promovarea unicității artei copiilor. Un alt muzeu, dedicat copiilor este Muzeul Hellenic.  Acesta este un muzeu multi – tematic și interactiv care îi atrage pe copii prin jocuri, puzzle-uri și meșteșugării tradiționale. Varietatea exponatelor au ca principal scop să-l ajute pe cel mic să înțeleagă și să perceapă mai bine mediul în care trăiește.  Ambele muzee nu percep taxă de intrare și sunt învăluite într-o aură de unicitate.

            Amuzament, adrenalină și voie bună..sunt cuvintele ce caracterizează Allou Fun Park & Kidom.  Cel mai mare complex de distracții din Atena este potrivit pentru toate vârstele și pune la dispoziția vizitatorilor caruseluri, roller-coastere, plimbări cu elefantul zburător, nave de pirați și facilități pentru mini rafting precum și plimbări cu barca lebădă. Ca și antrenare a spiritului ludic aici putem încadra nenumărate jocuri și activități cum ar fi pescuitul.

Lumea reptilelor, fauna grecească și savana africană pot fi descoperite deodată cu lumea gheparizilor și cu terenurile aride la Attica Zoological Park. Pregătiți-vă să petreceți o zi plină!

 

 

 (sursa photo: https://www.atticapark.com/en/video-gallery?page=1&mode=view)

Halkidiki

 

Tridentul lui Neptun după formă, sau mai pe înțelesul nostru, Halkidiki, este una dintre cele mai potrivite destinații de familie din întreaga Grecie. Deoarece copiii sunt cei mai greu de mulțumit călători, primul pas este alegerea unei cazări adecvate. Dintre brațele Kassandra și Sithonia, cel din urmă este mult mai potrivit pentru familii.

Halkidiki, este mai mult decât mare și soare, este un loc încărcat de mister, istorie și bineînțeles spiritualitate ( al treilea braț al peninsului este Sfântul Munte Athos)

Ca și o curiozitate ce se impune a fi menționată, 46 dintre plajele din Halkidiki au primit distinctia ,,Blue Flag”, datorită frumuseții lor, iar cele mai bune plaje recomandate pentru micii calatori sunt cele din Vourvourou, Neos Marmaras, Ormos Panagias, Nikiti, Metamorphosi ( de pe bratul Sithonia) și Sani, Pefkohori si Posidi (de pe brațul Kassandra).

În privința activităților, deși la prima vedere nu par foarte variate, vă putem asigura că această destinație va capta atenția copiiilor. Atracții naturale, sporturi acvatice și snorkeling sunt doar o parte din tentațiile peninsulei iar Salonic vă întâmpină cu muzee, zoo și un parc de distracții, Magicpark. Si desigur, o balaceala la Waterland.

 https://www.cityofathens.gr/en/sites/default/files/paidia&politismos_0.jpg

  (sursa photo: https://www.magicpark.gr/en/en-magic-gallery/)

Parga

 

Nu degeaba este numită bijuteria prețioasă a Epirului. Chiar dacă, nu abundă în parcuri acvatice, grădini zoologice și într-o multitudine de activități pentru cei mici, precum alte destinații grecești, are ceva al său. Ceva ce vă cheamă și o clasează într-o destinație potrivită pentru călătoriile în familie.

Ca și activități vă recomandăm o plimbare cu trenulețul pentru a ajunge la moara și la cascada din Anthousa precum și o excursie la fabrica de ulei de măsline și muzeu, Paragea.

Plajele din Parga sunt catalogate ca fiind unele dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta Marii Ionice. Plaja Valtos este cea mai frumoasa si mai apreciata plaja din Parga, cautata atat de familiile cu copii, dar si de iubitorii de sporturi acvatice. Tot în categoria cele mai bune plaje trebuie menționate și:  Krioneri, Piso KrioneriLichnos, Sarakiniko și Agios Ioannis. Ajunși aici, vă puteți bucura de o varietate de sporturi acvatice, de la schi nautic, scufundări, snorkeling, surfing, chiar și până la pescuit.  

Parga este o stațiune ideală pentru o vacanță alături de copii iar dacă sunteți o familie dinamică aveți oportunitatea să faceți și diverse excursii. Puteți vizita cele mai mici insule din Marea Ionică, Paxi, Antipaxi și Pesterile Albastre, precum și insula Corfu. De asemenea, puteți face excursii și pe continent dacă copilașii sunt mai mari (manastirile din Meteora, Epirul etc.).