"Paidiá, kalosírthate!" (Copii, bine ați venit!). Este ceea ce voi și copiii voștri veți auzi în momentul în care ajungeți în Grecia, deoarece aici vacanțele de familie încep mereu cu o primire călduroasă. Grecii iubesc copiii, iar aceștia vor avea parte de la fel de multe aventuri memorabile pe câți zei și matematicieni și-au găsit aici sălașul. Ei se vor afla în locurile în care au trăit și s-au scris aventurile eroilor lor preferați, cum ar fi Xena, Hercule, Alexandru cel Mare și cei 300 de spartani.

Acoperită de mii de ani de istorie, leagănul civilizației europene și locul de naștere al Jocurilor Olimpice, Grecia este un ca un pariu câștigat în ceea ce privește vacanța în familie. Motivul? Să vedem mai jos, de ce ați putea avea parte în vacanța voastră pe plaiuri elene, atât voi cât și cei mici:  

 • plaje cu nisip fin, cu ape cristaline și mări de azur care se pierd în golfuri și peșteri stâncoase, perfecte de explorat cu un vaporas
 • ruine clasice în decoruri romantice
 • plantații de măslini, portocale și lămâi
 • alimente delicioase pentru copii, gătite cu cele mai nutritive ingrediente din dieta mediteraneană: ulei de măsline extravirgin, pește proaspăt, fructe și legume etc.
 • parcuri acvatice, plaje și piscine spectaculoase deschise toată ziua, și ....
 • mai presus de toate, siguranța, candoare și ospitalitate la standarde ridicate.

 

Ar mai fi multe de spus aici, dar cel mai bine ar fi sa vă prezentăm o selecție de destinații din Grecia, pe care noi le recomandăm și care considerăm că vor satisface așteptările întregii familii. Deoarece sunt multe, am decis să le prezentăm în 2 capitole distincte: zona insulară și zona continentală.

 

Rhodos

 

Situată în Marea Egee, parte a arhipelagului Dodecanese, Rhodos este una dintre cele mai vizitate insule grecești. Este plină de istorie și împodobită cu numeroase plaje nisipoase, dintre care majoritatea au fost premiate cu steaguri albastre datorită calității excelente a apei, managementului de mediu și siguranței.

Pe insulă aveți posibilitatea de a vă bucura de nenumărate festivaluri de muzică, cinematografie, artă și dans, cel mai vestit fiind festivalul medieval.

Nu ratați o vizită nici la Acvariul din Rhodos, un muzeu acvatic a cărui parte de subsol este conceput în forma unei peșteri subacvatice aflată într-un turn cilindric căptușit cu roci poroase și cochilii de scoici.

Pentru o zi de aventură și multă voie bună vă recomandăm Aquapark Faliraki, unul dintre cele mai mari parcuri acvatice europene care vă întâmpină cu tobogane de apă, valuri artificiale, piscine cu jocuri pentru toate vârstele și distracție de neuitat. Insula Rhodos mai este renumită și pentru Valea Fluturilor, o rezervație naturală unică. În afară de valoarea sa estetică, este și singurul loc din Europa unde se găsesc păduri naturale de Liquidambar orientalis și un punct de odihnă pentru tigrul Jersey (Panaxia Quadripunctaria), o molie nocturnă. Un loc excelent pentru familiile cu copii care doresc să se bucure de frumusețile naturii și să examineze ciclul de viață al fluturilor ca parte a vacanței de vară. Luna august este ideala pentru a admira din plin spectacolul oferit de fluturi.

 

 Corfu (Kérkyra)

 

Situată în Marea Ionică, parte a Insulelor Ionice,  Corfu este una dintre cele mai verzi și frumoase insule grecești.  Adesea numită "Insula - grădină", Corfu este plin de plantații de măslini, chiparoși, tufișuri, anemone colorate, orhidee și o serie de flori endemice, oferind un peisaj care-i va încânta pe cei mici.

Una dintre cele mai recomandate plaje pentru familii este plaja Sidari învăluită într-o atmosferă relaxantă și se bucură de o intrare foarte foarte lină în mare. Această plajă este urmată de Acharavi, Roda, Paleokastritsa, Barbati, Agios Georgios și Arillas dar numărătoarea poate continua, pe insulă fiind foarte multe plaje cu nisip fin.

Copiii nu se vor plictisi în Corfu. Aici cei mai mari pot experimenta activități cum ar fi snorkelling, scufundări, navigație, parasailing, călărie și volei pe plajă. Tot aici există și Aqualand  Corfu. Acest parc acvatic este împărțit pe zone de vârstă, astfel încât fiecare, fie el mic sau mare, să aibă posibilitatea de a  se bucure de o porție sănătoasă de distracție. Atracțiile variază de la o piscina imensă, cu apă puțin adâncă și jocuri pentru cei mai mici, care este urmată de zona piscinei cu valuri, a râului leneș și a toboganelor ce coboară în forme și unghiuri diferite, până la zona preferată pentru jocurile extreme, cum sunt toboganele kamikaze, toboganele gemene, foarte abrupte, pe care puteți face întreceri, și multe altele.

Pentru amatorii de istorie și cultură, pe această insulă puteți vizita, centrul vechi al orașului Corfu ( inclus în patrimoniul UNESCO), Mon Repos, vila în care s-a născut Prințul Phillip, soțul Reginei Elisabeta II, a Marii Britanii, biserica Sfântul Spiridon și Achillion, palatul reginei Sissi. Dacă sunteți iubitori de natură, nu ezitați să vă aventurați într-o drumeție pe Muntele Pantokrator. Cei mici se mai pot bucura pe timpul verii si de diverse cintematografe în aer liber, care, la ceas de seară, difuzează desene animate.

           Aqualand Corfu

   (sursa photo: https://aqualand-corfu.com/photo-gallery/)

Creta

 

A venit rândul să povestim puțin și despre cea mai cunoscută insulă elenă. Situată în partea sudică a Mării Egee separând-o pe aceasta de Marea Mediterană, Creta găzduiește cea mai veche civilizație a Europei. Plajele glorioase (cea mai recomandată fiind Elafonisi), hinterlandul îndepărtat și oamenii ospitalieri sunt unele dintre multele caracteristici ale insulei, atuuri pentru vacanțe  de familie perfecte.

Unele dintre cele mai interesante locuri pentru copii sunt Creta Aquarium și Aquaworld Aquarium & Reptile Rescue Center, unde cei mici vor avea parte de o incursiune fascinantă în lumea subacvatică.

Iraklio are cele mai bune muzee de pe insula, cu secțiuni care vor fascina copiii de toate vârstele. Printre favoriți este Muzeul de Istorie Naturală, unde Centrul Discovery este destinat în întregime copiilor și este plin de caracteristici interactive.

Palatul Knossos din Heraklion este locul unde se află ruinele labirintului minotaurului din mitologia greacă.  Cei mici, vor fi încântați să descopere urmele celebrului personaj, pe care acum îl urmăresc entuziasmați în desenele animate și mai apoi să se aventureze în parcul tematic din Hersonissos, în căutarea minotaurului mitologic, folosindu-vă de indiciile pe care le găsiți pe traseu.

(Sursa video: http://www.labyrinthpark.gr/en/videos)

 

Dacă sunteți amatori de bălăceală atunci se impune să petreceți o zi  într-unul din parcurile acvatice ale insulei. Puteți opta în funcție de locația unde vă aflați, între parcul acvatic Limnoupolis Water Park, Chania, Watercity Waterpark Crete din Heraklion sau  Acqua Plus Water Park din Chersonisos, aflat la 20 km de Heraklion.

Dacă vă plac animăluțele puteți să vă bucurați de o aventură călare la Arion Stables, Heraklion, unde există și o mică fermă spre fericirea celor mici. 

Sunt foarte multe activități despre care am putea vorbi pe această insulă. Noi vă mai recomandăm cu căldură să priviți stelele observatorul Sasteria, să vă aventurați într-un tur pe mare, la bordul unei corăbii de pirați ce vă așteaptă în portul Hersonissos sau să participați la celebrele festivaluri rurale, Paniyíria.

 

Zakynthos

 

Cea mai sudică insulă din arhipelagul ionic este o destinație aparte. Aici pe lângă posibilitatea de a vedea celebrele broaște țestoase Caretta-Caretta, vă puteți bucura de nenumărate activități împreună cu familia precum și de o sumedenie de plaje premiate cu Steagul Albastru.

Zakynthos_broasca_testoasa

Pentru o zi plină de aventură și divertisment pentru toți membrii familiei vă recomandăm o vizită la unul dintre Aqua Park-urile insulei. Chiar dacă este de dimensiuni mai reduse, parcul acvatic Water Village promite o zi în care plictiseala se va ține departe.

O croazieră cu vaporul piraților poate reprezenta o altă modalitate de a petrece timpul în familie. În cadrul acesteia cei mici se vor bucura de o ședință de face painting, unde vor fi transformați în pirați fioroși. Vor face o oprire la Peștera Piraților, unde vor debarca si o explora în timp ce părinții pot face o baie și se pot la soare. Cei mici vor fi ocupați în cadrul diferitelor jocuri printre care se numără și căutarea căpitanului Smelly Belly și a comorii sale. După această zi minunată, cei mici vor primi un certificat care atestă că și-au petrecut ziua ca pirat.

Cei mici pot învăța tainele ceramicii la studioul de ceramică Adamieion, unde se pot distra realizând portrete în ceramică sau pictând pe vase. Dacă vă place să explorați și sunteți iubitori de istorie și peisaje atunci nu trebuie să ratați castelul venețian Bohali, care pe lângă povești, oferă și o serie de panorame uluitoare asupra orașului Zante.

Obligatorie am putea spune, dacă vă petreceți vacanța aici este și o vizită la Askos Stone. Acesta este un parc de animale, o rezervație naturală unde mii de plante și animale trăiesc în comuniune cu natura iar cei mici vor putea observa nenumărate specii de animale și plante specifice insulei, precum și o serie de păsări exotice.

Printre cele mai potrivite plaje pentru familii sunt cele din Alykes și Alikanas, plaja Geraka și plaja Tsilivi.

 

Acestea fiind spuse, Stay tuned pentru partea a II-a  – Grecia Continentală

 

Vezi Vacante

Louis Corcyra Beach 4*

Louis Corcyra Beach 4*

 • Plane 10 km de Corfu airport
 • Highlight cu nisip
 • Beach insula Corfu
 • Highlight 500 m de centru statiunii Gouvia
 • Beach acces imediat la plaja
 • Beach 9 km de orasul Corfu
Kontokali Bay Resort Spa 5*

Kontokali Bay Resort Spa 5*

 • Plane 6 km de Corfu airport
 • Highlight cu nisip
 • Beach insula Corfu
 • Highlight 300 m de centrul statiunii
 • Beach acces imediat
Roda Beach Resort 5*

Roda Beach Resort 5*

 • Plane 36 km de Corfu airport
 • Highlight cu nisip
 • Beach regiunea Corfu
 • Highlight 36 km de Corfu
 • Beach 300 m de plaja
Mitsis Alila Resort & Spa 5*

Mitsis Alila Resort & Spa 5*

 • Plane 20 km Rodos airport
 • Highlight cu nisip
 • Beach regiunea Rhodos
 • Highlight 4 km de centrul satiunii
 • Beach acces imediat la plaja
 • Beach 8 km de Rhodos
Rodos Palladium 5*

Rodos Palladium 5*

 • Plane 15 km de Rodos airport
 • Highlight cu nisip
 • Beach regiunea Rhodos
 • Highlight 10 km de orasul Rodos
 • Beach acces imediat la plaja
Hotel Pegasos Beach 4*

Hotel Pegasos Beach 4*

 • Plane 16 km de Rodos airport
 • Highlight nisip si pietris
 • Beach regiunea Rhodos
 • Highlight 2 km de centrul orasului Falirak
 • Beach acces imediat la plaja
 • Beach 13 km de portul Rhodos
Aquila Rithymna Beach 5*

Aquila Rithymna Beach 5*

 • Plane 75 km de Heraklion airport
 • Highlight nisip si pietris
 • Beach insula Creta
 • Beach acces imediat la plaja
 • Beach 50 km de Creta
Early
booking
Stella Palace 5*

Stella Palace 5*

 • Plane 20 km de Heraklion airport
 • Highlight cu nisip si pietris
 • Beach insula Creta
 • Highlight 24 km de centrul Heraklionului
 • Beach acces imediat
 • Beach 4 km de Hersonissos
Early
booking
Aldemar Cretan Village 4*

Aldemar Cretan Village 4*

 • Plane 20 km de Heraklion airport
 • Highlight cu nisip si pietricele
 • Beach insula Creta
 • Highlight 25 km de centru Heraklionului
 • Beach acces imediat la plaja
 • Beach 2 km Hersonissos