Abundă în istorie și arome - o încâlceală minunată de trecut, prezent și viitor care te poartă cu gândul spre alte lumi, unele din care aveți doar de învățat. Atena, capitala Greciei, aduce cu sine vibrația antichității.

Pare un loc în care vă puteți pierde cu adevărat deoarece în Atena nu există stradă în care să nu descoperiți ceva. Tururile sunt gândite cu sens, puteți explora orașul din prisma gusturilor, aromelor, felurilor de mâncare cu adevărat apetisante. Apoi, ghiftuiți și cu zâmbetul pe buze puteți pleca în căutarea zeilor. Turul mitologic vă va încânta, adulți sau copii, deopotrivă, veți fi transportați într-o lume fantastică, una după care s-au scris cărți și s-au regizat filme. Cât de minunat este să poți fii actor în propria ta variantă al filmului numit Atena.

Alege o cazare centrală și descoperă pe jos sufletul orașului. Străduțele înguste și localnicii plini de voie bună vor fi pe placul întregii familii.

Puteți lua copiii de mână și înarmați cu multă răbdare vă puteți pierde pe străduțele din Plaka, cartierul renumit cu case albe și flori colorate de pe fațade. Până și cei mai mici vor fi cuprinși de simțul aventurii când veți începe să explorați micile taverne cu mâncare apetisantă.

Acropolis este una din cele mai vizitate zone ale orașului fiind un obiectiv turistic cunoscut, iar Parthenonul îi va face pe micii exploratori să se simtă ca în povestea lui Guliver. Dacă aveți copii mai mari ideea unui ghid care să vă explice fiecare zonă este una binevenită. Și dacă tot ați ajuns până aici Muzeul Acropolis îi va încânta pe cei mici prin modelele în miniatură, lego-urile tematice și artefactele găsite de-a lungul timpului. Nu există loc mai potrivit pentru a-I face să se îndrăgostească de istorie decât Atena.

Dacă ați obosit și vreți să vă trageți sufletul puteți lua Athens Happy Train, trenulețul care vă va face un tur de 40 de minute prin centrul istoric al orașului.

Iar în timp ce vă bucurați de sistemul de transport în comun din oraș nu uitați să explorați  toate mini-muzeele care vă întâmpină în stațiile de metrou. Imaginează-te spunându-I copilului, în vreme ce așteptați metroul: “Hai să vedem scheletul acela din vitrina.” Ce mijloc mai interesant de a lua contact cu vremurile de mult apuse poți găsi?

În Atena nu totul este despre istorie, prin urmare ia puiul de mână și porniți împreună spre Parcul Zoologic Attica. Parcul este imens, structurat pe 2000 de mp și gazda a peste 320 de specii de animale. Câteva programe interesante vă vor face explorarea și mai plăcută: puteți asista la hrănirea animalelor marine, a urșilor, a cimpanzeilor și a simpaticilor lemuri.

Planetariul Evgenidou trebuie să se afle pe lista de locuri vizitate în Atena. Este considerat unul din cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din lume.

Obosiți de atâtea plimbări și încărcați cu atâta istorie sigur veți simți un gol în suflet la întoarcerea acasă. Puteți oricând să vă uitați peste pozele făcute sau, de ce nu, să reveniți pentru a descoperi fețe noi ale Atenei.

Vezi Vacante

Atena - sejur in familie

Atena - sejur in familie

  • Plane 35 km de aeroport
  • Beach 2 km de Acropole
  • Highlight 3 km de centru