Deși la prima vedere Dubaiul pare mai mult un oraș desprins din poveștile Sherezadei, află că cei mici își pot făuri amintiri extraordinare într-o vacanță aici.

O mie și una de distracții care mai de care mai neprevăzute și interesante vă așteaptă. Prin natura lui, Dubaiul este un loc misterios, mai ales pentru vizitatorii din alte colțuri ale lumii. Tradițiile și cultura diferită de cea a europenilor vă vor face să vă visați Aladdin pe covorul fermecat.

Așadar cu gândul la taine care pe tine te vor face să îți mai dorești un concediu, dar care pe copii îi va transforma în adevărați Indiana Jones, porniți la drum prin Dubai.

Prima oprire ar trebui să fie impresionanta pârtie construită în interior...Nu prea contează sezonul, căci pentru iubitorii de zăpadă, și hai să recunoaștem – copii sunt mari iubitori de zăpadă, aici e paradis.

Apoi, pentru o dezmorțire completă a simțurilor ia-i și pe cei mici și pe cei mai mari de mână și îndreptați-vă spre Grădina Miraculoasă a Dubaiului. Culori felurite vă vor întâmpina laolaltă cu o puzderie de fluturi și un loc de joacă pentru neastâmpărații familiei înspre relaxarea părinților.

Și dacă vrei o schimbare radicală de peisaj împachetează prânzul și fă un picnic pe dunele din deșert. Nu e nevoie să vizitezi muzee sau moschee, e suficient să te bucuri de peisajul cu adevărat impresionant, căci deșert nu vezi zilnic.

Chiar și pentru micile prințese e ceva de făcut zilnic, fie te transformi în cel mai grozav tată-soț-șeic și le duci în Satwa la cumpărături de materiale pentru rochiile regale, fie vizitezi Deira bazar unde femeile din viața ta pot admira strălucirea bijuteriilor...oricum ar fi nu uita să le înarmezi cu un card bine alimentat și pe tine cu...răbdare.

Dacă și tu ai în familie pe cineva care fredonează non stop „baby shark sha, sha sha shark...” atunci e absolut necesar să pășești prin Atlantis și să asiști la hrănirea peștilor. Veți găsi aici și foarte multe specii de animale marine...cei mici vor avea zambete largi pe fețele lor la vederea peștilor fosforescenți.

Și chiar dacă Dubaiul este atracția numărul 1, la doar treizeci de minute se află cel mai mare parc din zonă. Ce e deosebit la el? Cei mici vor fi încântați să descopere 13 case tradiționale din toată lumea, însă în miniatură. Tu n-ai zâmbi dacă ai fi copil la vederea acestor minunății?

Și dacă tot faceți “ocolul pământului” în câteva ore nu-i voie să ratați Global Village. Vizitezi 75 de țări fără a ieși din Dubai. Profită de inventivitatea arabilor și gustă mâncare cu specific de care doar visezi, vizitează țări în care, poate, nu ai ajunge altfel, ia cu tine o bucățică din fiecare colț al lumii. Nici voi, adulții, nici piticii nu se vor plictisi în această lume magică.

Și dacă tot ai bătut cale lungă să v-ajungă, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa vă stă la picioare. Doar o programare și un lift e între voi și cer.

Pleacați cu picioarele tremurând înspre o altă zonă palpitantă, în special pentru micii (și marii) vitezomani ai familiei: Lumea Ferrari din Abu Dhabi.

Am terminat cu lista oare? Ei bine, probabil vrei să-ți extinzi călătoria deoarece 1001 nopți nu sunt de ajuns pentru a vedea și a experimenta tot ceea ce Dubai vă poate oferi. Adulți și copii deopotrivă își vor satisface spiritul de aventurieri în această epopee fantastică a călătoriilor până în celălalt capăt al lumii.

Descoperă lumea poveștilor fără sfârșit în Dubai.

Vezi Vacante

Atlantis - The Palm*****

Atlantis - The Palm*****

  • Plane 40 km de Dubai airport
  • Highlight cu nisip
  • Beach Aquaventure Waterpark
  • Highlight 20 km de centrul Dubai
  • Beach acces imediat la plaja
  • Beach 7 km de Burj Al Arab