Ar trebui sa rezerv din timp/devreme ...?

Majoritatea familiilor nu rezerva nici devereme, nici tarziu, ci intre cele doua - ceea ce e cel mai rau lucru pe care il poti face! In general, aveai de castigat deoarece obtineai cele mai bune oferte asteptand pana in ultima clipa, desi aceasta abordare a fost intotdeauna mai riscanta pentru familiile cu copii din cauza cerintelor lor mai complexe.

Daca pana acum companiile aeriene low-cost percepeau costuri mai mici pentru rezervarile facute cu mult timp in avans, acum este mai avantajos sa astepti pana la o luna jumatate - 2 luni inainte de data planificata a plecarii pentru a achizitiona biletele de avion. Intr-adevar, acest lucru este insa si putin riscant. 

Tour operatorii continua sa utilizeze stimulete precum early-booking, inclusiv locuri gratuite pentru copii, pentru a incuraja rezervarile ferme cu mult timp in avans.

 
...Sau in ultimul minut?

Vor exista intotdeauna oferte ramase, care nu vor fi vandute la preturi mai mici decat cele obisnuite - insa nu uitati ca optiunile nu vor mai fi la fel de variate si s-ar putea sa pierdeti statiunea preferata, cele mai bune camere, optiuni de baby-sitting si asa mai departe. Mai ales daca sunteti constransi de vacantele scolare.

 

Alte sfaturi de economisire a banilor

Daca planuiti sa vizitati mai multe obiective turistice, sa aveti in vedere si varianta achizitionarii unui abonament al orasului. Astfel puteti beneficia de o reducere la atractiile locale, iar transportul public nu ar trebui evitat, acesta fiind mai ieftin.

Ganditi-va sa va folositi si de Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate, este gratuit si se elibereaza de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Atentie, este valabil doar 6 luni in cele 27 de tari ale U.E. plus Islanda, Lichtenstein, Norvegia si Elvetia si NU acopera cheltuielile efectuate cu furnizorii de servicii medicale din sectorul privat. In plus, nu acopera costurile serviciilor medicale in cazul vizitelor care au scopul de a obtine ingrijiri medicale pentru o afectiune pe care ati avut-o inainte de a pleca în calatorie.

Un alt sfat ar fi sa calatoriti chiar inainte sau dupa sarbatorile scolare, daca copiii vostri nu sunt inca scolari. 

In cazul in care vi se potriveste, alegeti varianta self catering, deoarece si in acest fel veti putea economisi considerabil.