Suntem convinși că atunci când îți propui o vacanță în Praga, gândul îți fuge direct la bere brună, mâncare gustoasă, plimbări nenumărate printre clădiri vechi ce ascund atâtea povești încât ai putea scoate trei blockbustere. Însă atunci când în peisaj apar și copii, lucrurile se schimbă. Ce rămâne neschimbat este orașul plin de farmec și cu o arhitectură impresionantă, capitala Cehiei.

Și totuși, dacă bere nu prea mai poți consuma decât cu restricții, iar mâncarea o savurezi uneori pe grabă mare, în funcție de vârsta și răbdarea celui mic, ce e de facut în Praga cu copii?

Lasă-ne să îți spunem că orașul cu 100 de turnuri, cum mai este denumit, te va uimi prin multitudinea de atracții orientate spre familii.

Vizitează muzeele inedite

Chiar dacă pare clișeistic, vizitele la muzee sunt primele pe lista de “to do” atunci când decizi să iei în piept un oraș. Nici Praga nu face excepție, mai ales că poți alege din peste 60 de muzee.

Pentru copii de peste 6 ani, Muzeul Karel Zeman va fi unul din locurile în care se vor putea juca în voie printre exponate interactive care urmăresc lumea cinematografiei prin platouri științifico-fantastice si lumi extraordinare.

De acolo puteți urma linia dinamică a orașului și să faceți o oprire la Regatul Trenurilor. Acolo până și cei mai mici vor fi fascinați de trenurile în miniatură care străbat linii de cale ferată prin întreaga Boemia.

Și dacă asta nu e de-ajuns e absolut necesar să pui pe listă și celebrul Muzeu al Lego-ului. Dacă tot te-ai împiedicat prin casă de nenumărate de aceste piese, află că poți vedea construcții din piese Lego originale dar și noi cu adevărat impresionante.

Vizitează orașul la pas

După ce te-ai desfătat cu mini tehnologia Cehă ar fi grozav dacă ai lua funicularul până la Dealul Petrin. Când ajungi în vârf te așteaptă atracții grozave pentru adulți și copii deopotrivă: grădini impresionante pentru mami, poze din Turnul Petrin pentru tati și aventură nesfârșită pentru toată lumea în labirintul oglinzilor.

Parcurile nesfârșite cu verdeață care te îmbie la relaxare nu sunt doar atât, în Praga lucrurile simple sunt de fapt extrem de alambicate, în sensul bun. Ai ce face în orice loc te-ai opri: Parcul Letna are locuri de joacă amenajate pentru copii, tarabe cu gustări și zone în care te poți odihni la un pahar de bere, dacă ești însetat, iar Parcul Stromovka te așteaptă cu lacurile pline de rațe, planetarium și restaurante.

Mâncare pe săturate

Și dacă tot vorbim despre mâncare află că praghezii mănâncă bine. Preparate pline de arome și gust sunt întrecute în măiestrie doar de celebrii artizani ai berii brune servite din abundență oriunde ai opri pentru o gustare.

Și multe altele

Grădina Zoologică este în topul celor mai grozave din lume datorită diversității speciilor întâlnite aici. Cu siguranță cei mici vor fi încântați să dea ochii cu animale exotice din peste 700 de specii.

Smaltum primește oaspeții la ateliere de pictat pe oale smălțuite, una din tradițiile apreciate ale zonei. Nu pleci cu mâna goală de aici și îți perfecționezi tehnica pictatului. Nu spunem nimănui dacă desenele nu ies ca la carte, sigur cei mici vor purta zâmbetele mult timp, în suflet.

Și dacă îți dorești și mai mult dinamism, Aquapark-ul din Praga e locul perfect pentru mișcare. Ai loc berechet, căci cei 9000 de metri pătrați sigur vor face din Aquaplace Praga locul perfect în care să fii eroul copiilor tăi. Cu 3 palate, fiecare cu tema lui, plictiseala va fi alungată din vocabularul vostru pentru mult timp. Gasiți aici și pachetul nostru.

Așadar, pregătește-ți cererea de concediu, deoarece toamna aceasta Cehia te așteaptă cu brațele deschise. Fie că alegi sezonul frunzelor arămii sau aștepți să prinzi piețele de Crăciun, Praga trebuie să fie locul în care să începi să pui anul la cale.

Vezi Vacante

O vizita la Praga - Balaceala la Aqua Park

O vizita la Praga - Balaceala la Aqua Park

  • Plane 40 km de Praga airport
  • Beach potrivit pentru kids
  • Highlight 15 km de Praga
Familia colinda Praga

Familia colinda Praga

  • Plane 12 km de aeroport
  • Beach potrivit pentru toate varstele
  • Highlight situat in centrul orasului
  • Beach 4 km de Gradina Zoologica