Când spui Amsterdam gândul cu siguranță te duce la altceva decât excursie cu familia.

Suprinzător, sau poate nu, Olanda este o țară extrem de orientată spre familii cu copii de toate vârstele. Poate  și din prisma multiculturalității, olandezii au învățat să respecte timpul tuturor, inclusiv timpul celor mici și joaca aferentă.

Astfel s-au născut atracții deosebite pentru copiii de la câțiva ani la școlari și adolescenți.

Așadar, dacă pe harta locurilor de vizitat într-o viață ai bifat Amsterdam, îți oferim o listă de 5 atracții pentru întreaga familie.

Dacă ai un copil pasionat de amestecatul substanțelor, deșurubatul lucrurilor (de regula utile) din casă și de experimente în general, atunci e absolut necesar sa pui cap de listă Centrul de Știință Nemo. Acest loc îl va fascina și lumina pe copilul pasionat de știință, iar pe adolescenții în căutare de aventuri îi va ajuta să înțeleagă mai bine ce se întâmplă cu creierul lor. Interesant, nu?

De acolo, continuă pe drumul științei și punctează prin exemple ce repeți, probabil obsesiv, de ani de zile: microbii sunt peste tot! Cel mic sigur va reacționa mai bine la demonstrații live atunci când va vedea lumea interesantă din Micropia. Locul este creat special pentru a arăta celor mici ce se întâmplă la nivel de microbiom: cum se face transferul de microbi sau ce fel de microbi sunt pe corpul nostru.

 

Și dacă tot ai ajuns până aici poți să faci un stop și la atracția de lângă muzeul Micropia: Grădina Zoologică Roială Artis. Nu excelează prin grandoare, însă va atrage și capta atenția piticilor prin speciile de animale prezente, plantele care vă vor înconjura și pavilioanele pe diferite teme, dar și prin distanța foarte mică între animăluțe și vizitatori.

După o binemeritată zi de odihnă, timp în care multitudinea de cafenele și restaurante te îmbine la leneveală, e momentul să pornești din nou la drum. De data această sugerăm o atracție istorică: Casa Anne Frank. Cumpără bilete în avans și fii sigur că ai un copil care nu se plictisește repede și are cel puțin 10 ani pentru a putea înțelege importanța acestui loc istoric. Cu siguranță veți pleca de acolo cu o altfel de viziune asupra vieții.

Și pentru că râul Amstel traversează Amsterdamul el formează canale navigabile care traversează orașul. Așadar, experimentează una din variantele de a-l descoperi pe apă și alătură-i pe cei mici în entuziasmul tău. Cu un bilet Hop on/Hop off  poți urca și coborî de câte ori vrei in 24 de ore, așadar e mirific pentru familiile cu copii nerăbdători.

Partea bună într-un oraș ca acesta este că posibilitățile de distracție sunt nenumărate fie că ele includ obiective turistice renumite sau doar parcuri în care copii se pot distra fără ca bugetul familiei să fie afectat.

O lume de culori și clădiri cu forme interesante vă așteaptă, iar plimbările lungi pe străduțe înghesuite vor face ca locul să pară o întreagă lume înglobată într-un singur oraș. Nu uita să guști din preparatele locale, deoarece aici și cel mai mare mic mofturos va fi încântat să ciugulească din mâncarea oficială: cartofii prăjiti.

Acum mai trebuie doar să alegi perioada și să bifezi hotelul preferat din pachetul turistic, lumea Amsterdam ți se așează la picioare și așteaptă să fie cucerită de entuziasm și bună dispoziție!

I aMsterdam!