Hoteluri

Beneficiile unui hotel/statiune sunt ca ofera o gama larga de facilitati, inclusiv un restaurant sau mai multe restaurante, sub un singur acoperis. Cei mai “prietenosi cu copiii” ofera adesea servicii de baby-sitting, astfel incat parintii sa se poata bucura de o bautura linistita sau de seara romantica pe care si-o doresc. Si, partea cea mai buna, problema curateniei in camera nu exista!

Principalul dezavantaj il constituie faptul ca acestea sunt, de obicei, mai scumpe si au tendinta de a oferi mai putin spatiu - desi multe ofera acum camere de familie, apartamente sau camere interconectate.

Veti gasi optiuni de cazare pentru toate bugetele din intreaga lume prin pachetele noastre dedicate familiilor.

 

Self catering

Self-catering poate fi mai putin costisitor decat hotelurile si totodata ofera o mai mare flexibilitate, libertate si mai mult spatiu. Desi majoritatea parintilor prefera sa petreaca cat mai putin timp in bucatarie in timpul vacantelor, facilitatile de gatit pot fi foarte practice pentru o masa rapida, incalzirea sticlelor sau prepararea alimentelor pentru copii. In plus, copiii tai ar putea fi foarte incantati de mancarea cunoscuta de "acasa", mai ales in tarile in care bucataria locala difera substantial fata de cea cu care sunt obisnuiti.

Apartamentele date in sistemul de inchiriere timesharing sunt de mult timp populare pentru familiile mai practice, in special pentru city break-uri, piata apartamentelor luand un avant amplu prin deschiderea unor site-uri precum airbnb si OwnersDirect, care te pun in legatura cu proprietarii de apartamente din destinatiile alese.

Schimbul de domiciliu pot fi cea mai ieftina optiune de vacanta familiala - singura voastra cheltuiala este inregistrarea locuintei/apartamentului/casei/domiciliului tau/vostru intr-un director de agentie.

Daca schimbati locuinte cu o familie cu copii de varsta similara cu ai vostri, puteti beneficia de accesul la patuturi de copii, jucariile lor sau chiar la babysitter sau alt sprijin.

Alte beneficii includ faptul ca locuinta ta poate fi mai putin pusa riscului de a fi sparta si vei putea cere sfaturi detailate despre locurile de vizitat de la familia cu care faceti schimb.

Puteti schimba chiar masinile si animalele de companie! Agentiile de renume includ Home Base Holiday, Intervac, HomeLink International.

Inainte de a rezerva cazare in regim self-catering, fie ca  este vorba de cabana, vila sau apartament, puneti-va urmatoarele intrebari:

  •  Cate dormitoare are?
  •  La ce distanta sunt magazine si restaurante?
  •  La ce distanta se afla de plaja / piste de schi / atractii majore?
  •  Exista servicii de babysitting / servicii de ingrijire a copiilor?
  •  Ce echipamente pentru copii / bebelusi au?
  •  Cat de des va fi curatata locuinta?
  •  La ce distanta este cel mai apropiat spital?