Desi pachetul traditional de vacanta este in scadere, majoritatea vacantelor vandute continua sa fie cele achizitionate prin intermediul operatorilor de turism specializati. Avantajele ar fi: includerea majoritatii sau tuturor elementelor pentru vacanta voastra, inclusiv transferurile necesare, asistenta turistica atat inainte cat si pe parcursul calatoriei, economie de timp s.a.

Din ce in ce mai des, tour operatorii si agentiile de turism ofera clientilor posibilitatea de a-si programa/ propriile pachete. Aceasta practica este cunoscuta sub numele de "pachet dinamic" in industria vacantelor. Durata calatoriilor nu trebuie sa se limiteze la 7 sau 14 zile, iar combinatiile si schimbarea zborurilor, cazarea, inchirierea masinilor si excursiile sunt alcatuite in functie de cerintele calatorilor.

 Vacanta pe cont propriu

Aranjamentele individuale pot oferi o mai mare flexibilitate si uneori pot fi mai putin costisitoare. Cu toate acestea, este posibil sa fie nevoie sa depuneti mai mult efort si nu veti avea parte de asistenta daca vacanta voastra nu decurge conform planului. Ceea ce e putin cam complicat cand vine vorba de un concediu cu copiii. Obtinerea corecta a cazarii este un element-cheie al unei vacante de success cu familia, astfel asigurati-va ca va faceti din timp temele pe internet sau cautati recomandari de la prieteni.

Apeland la agentii de turism

Nu toate agentiile de turism sunt la fel. O agentie potrivita poate insemna o diferenta semnificativa de calitate in alegerea unei vacante cu familia si in plus, un lucru foarte important de luat in considerare este partea de asistenta in timpul concediului. Agentul de turism ar trebui sa fie in masura sa aiba atat rolul de consilier pe timpul vacantei, cat si sa va ajute sa o planificati, daca aceasta este preferinta voastra.

Deci, intrebati-ne si va vom ajuta sa gasiti cea mai buna vacanta pentru familia voastra.