Nu de puține ori îmi imaginez Crăciunul departe de casă. Forfota și aglomerația magazinelor atunci când sunt copleșită de alegeri, nebunia pregatirilor cu sau fără ajutoare, oboseala de a doua zi care umbrește grozavia care e Crăciunul - toate acestea vor fi lăsate în urmă anul acesta!

Rezoluția Crăciunului trecut a spus: anul viitor nu mai stau acasă! Așadar, ne-am împachetat cu mic – cu mare și am plecat în căutarea lui Moș Crăciun și a renilor lui.

Pare o utopie, faptul că cel mic îl va vedea în persoană pe cel mai misterios personaj al copilăriei noastre, însă nu este! Pornim vânătoarea de magie și vise în cel mai interesant loc din toate: Laponia.

Aproape de Cercul Polar, Laponia este o necunoscută nouă, celor care locuim în mijlocul continentului. Ne scaldă în lumini misterioase și ne face să purtăm un zâmbet permanent atunci când pășim pe zăpada albă și scârțâitoare.

Pentru cei mici întâlnirea cu vitejii câini Husky va fi celebrată cu strigăte de bucurie, în vreme ce pentru adulți promisiunea unui vin fierbinte sigur va întrece frigul de afară. Și ce frig ne așteaptă, căci știm sigur ca e nevoie de îmbrăcăminte termoizolantă pentru a putea să ne bucurăm de peisaj.

 

 

Dar nu îmi fac griji, niciodată frigul nu a fost atât de iubit ca acum. Cea mai magică și plină de iubire sărbătoare e după colț. Crăciunul a fost întotdeauna prilej de bucurie, însă adulții parcă au uitat sa îl mai sarbatorească așa cum se cuvine. Auzim de la copiii noștri că nu mai știm să ne jucăm, că nu mai râdem cu toată inima sau că am uitat să ne bucurăm de cadouri. Ei bine, anul acesta vom uita să fim adulți și vom îmbrăca iar haina copilăriei fără griji.

Locul cel mai grozav din lume ca să facem asta este chiar satul lui Moș Crăciun. Pentru că atunci când crezi în Moșul cel cu plete dalbe și mai bătrân decât lumea, totul e posibil. Și pentru ca sărbătoarea aceasta chiar e magică voi putea savura oricâtă turtă dulce doresc fără grija kilogramelor în plus, mai ales când ea e servită de doamna Crăciun.

Așadar, pune și tu mâna pe stilou și scrie. De data aceasta nu scrisoarea către cel mai celebru moș, ci lista cu hainele și papucii care îți vor fi la îndemână în bagaj. Nu uita să duci cu tine un strop din viața de acasă, căci oricât de frumos ar fi Crăciunul în altă parte tot colindele noastre-s cele care îți fac inima să vibreze. Folosește-te de roaming și urează-le celor dragi sărbători înmiresmate din țara în care mirosul de brad și de scorțișoară e pretutindeni.

 

 

Și dacă simți că mai e nevoie de ceva, trage o fugă la unul din cele mai frumoase evenimente deiarnă: Piața de Crăciun din Nuremberg. Te va impresiona prin lumină, culoare și diversitate. Alege din miile de suveniruri ceva de luat acasă sau savurează o mâncare autohtonă cu produse proaspete gătite cu mare drag. 

Colindele live te vor transpune într-o lume de basm, poți închide ochii o secundă și adulmecând întreaga lume de arome din jur te vei simți protagonistul principal în povestea vieții tale.

Ce poate fi mai frumos decât opțiunile nenumărate care vin la pachet cu această călătorie cu adevărat magică? Orice hotel ai alege, seara, când iți pupi copilul de culcare, nu mai e nevoie să îi spui povestea cu Moșul, deoarece acum, el e parte din poveste.