Pensiunea Dunarea Veche

De la
654 / Sejur

Fiind un vast mediu natural ce concentreaza o fauna variata si bogata, Delta Dunarii este a doua delta ca marime din Europa. Suprafata acesteia se imparte in 3 tipuri de zone, dintre care 18 arii sunt protejate.

Satul Mila 23 a reusit sa isi pastreze de-a lungul timpului sarmul arhaic si imaginea autentica de sat pescaresc, iar pensiunea Dunarea Veche mentine aceasta alura prin acoperisul din stuf.

Aceasta proprietate ofera oaspetilor preparate locale tipice pe baza de peste, dar si excursii cu barca in delta. Restaurantul beneficiaza de o terasa acoperita in gradina si pe langa preparatele din peste, in avans pot fi solicitate si alte tipuri de preparate. Unitatile de cazare beneficiaza de aer conditionat, conexiune Wi-Fi si baie privata.

Servicii Incluse

 • Transferul Tulcea-Mila 23 si retur cu ambarcatiunile pensiunii
 • 3 nopti de cazare, loc in camera dubla pentru doua persoane
 • Toate mesele cu exceptia pranzului din ziua in care se viziteaza orasul Sulina
 • Apa plata (0,5 l/persoana) si palinka (50 ml/persoana) la fiecare masa de pranz si cina servita la pensiune

5 excursii in Delta cu ambarcatiunile pensiunii:

              -Padurea Letea

              -Sulina

              -Admirarea unui apus de soare

              -Lacurile si canalele din N-E Deltei Dunarii

              -Canalele si japsele din jurul lacului Fortuna

 • Degustare de vinuri dobrogene
 • Inchirierea masinii cu care se viziteaza Padurea Letea
 • Serviciile ghidului turistic
 • Taxa de vizitare a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

* Recital sustinut de Corul Lipovenilor din satul Mila 23 (doar pentru sejururile care au loc in perioada 14 iunie-15 septembrie, 1 Mai, Rusalii si 1 Iunie)

Servicii neincluse

 • Parcarea masinii personale la Tulcea (Pensiunea colaboreaza cu o agentie si va poate ajuta)
 • Masa de pranz din ziua cu numarul 2
 • Cheltuieli de natura personala
 • Asigurare medicala
 • Alte servicii nementionate la capitolul Incluse

Sugestie program

 Oaspetii ar trebui sa soseasca la Tulcea, in PORT TURCEA AVAL in jurul orei 14.30. Cu cateva zile inainte veti primi prin sms numarul ghidiului care va va prelua din Portul Tulcea.

Ziua 1

 In intervalul 14.30-15.00 aveti timp pentru a va transfera bagajele in barca si pentru a va pregati de drum. La ora 15.00 barca va pleca spre Mila 23.

Atentie!
Avand in vedere ca in barca vor fi mai multe grupuri, barca nu va putea sa va astepte la Tulcea in cazul in care intarziati, ca urmare, va rugam sa va luati o marja de timp de rezerva pentru a evita surprizele legate de trafic, gasirea adresei, etc.

Ziua 2

 • ora 830 veti servi micul dejun
 • 9.30 se pleaca intr-o excursie cu barca catre satul si Padurea Letea.

Traseul este unul foarte frumos, in drumul spre Letea barca strabatand o salba de mai multe lacuri si canale cu peisaje unice. Va recomandam sa nu va uitati aparatele de fotografiat. 

Pe toata perioada pe care o veti petrece in Delta Dunarii, barcile cu care va veti deplasa vor fi conduse de ghizi locali, care s-au nascut si locuiesc in satul Mila 23 si care cunosc cel mai bine toate "ascunzisurile" deltei, unele canale, lacuri si garle pe care veti naviga neaparand pe nicio harta.

Odata ajunsi in satul Letea, grupul va debarca pe mal si va fi preluat de o masina de teren care va asigura transferul intre sat si Padurea Letea (aproximativ 7 km). Pe parcursul excursiei spre padurea Letea se va face un popas intr-un loc unde de obicei se intalnesc celebrii cai salbatici de pe grindul Letea.
Vizitarea padurii, cu aspect de padure tropicala, desfasurata sub forma unor fasii numite hasmacuri, situate intre dune nisipoase, dureaza aproximativ o ora si jumatate. Pe parcursul deplasarii catre padure veti fi insotiti de un ghid.

Dupa vizitarea padurii Letea, se va pleca spre Sulina, cea mai estica localitate a Romaniei.

In orasul Sulina se va ajunge in jurul orei 13.30.

Din orasul Sulina pana la varsarea Dunarii in mare (Bara Sulina) mai sunt inca 7 km. Daca vremea este favorabila, nu sunt valuri mari sau furtuna pe mare, si exista in grup cel putin 8 adulti care doresc sa mearga pana la varsare, aceasta excursie suplimentara costa 50 lei/persoana.

Odata ajunsi in Sulina, pentru cateva ore grupul va avea program liber. In acest timp se poate vizita faleza orasului, bisericile, farul vechi sau cimitirul international. Totodata, se poate ajunge cu microbuzul la plaja. Apa este foarte mica(ca la Mamaia), plaja este lata, iar nisipul este foarte fin. 
Pranzul din aceasta zi nu este inclus in pret, dar sunt mai multe variante de a servi masa la restaurantele de pe faleza din Sulina sau la terasele de pe plaja. Daca la pensiunea noastra veti savura specialitati din peste de Dunare, la Sulina puteti comanda diverse sortimente de peste marin. 

La ora 16.00 grupul se va reuni la pontonul unde este acostata barca pentru deplasarea la Mila 23. In perioada 15 iunie-15 septembrie, cand vremea este mai calda, plecarea spre Mila 23 va fi la ora 18.00, pentru a va da posibilitatea de a petrece mai mult timp la plaja. 

Odata ajunsi la Mila 23, pana la cina este program de voie. 

Cina(specialitati din peste) se serveste la ora 20 si, pentru ca veti fi istoviti dupa o zi intreaga de mers cu barca, pe langa felul principal si desert, meniul cinei va contine si ciorba. 

In perioadele de program liber oaspetii se pot odihni, se pot relaxa jucand badminton, pot vizita satul de pescari Mila 23 sau, daca vremea o va permite, pot face plaja pe sezlongurile din curtea pensiunii. Persoanele care iubesc animalele se pot juca cu Sara, "paznicul" pensiunii, un ciobanesc bucovinean foarte prietenos. Totodata, se poate pescui de pe pontonul pensiunii.

Ziua 3

 • 8:30 se serveste micul dejun.

Aceasta zi este dedicata explorarii salbei de lacuri din jurul satului Mila 23. Daca in a doua zi viteza de deplasare a barcii este mai mare, pentru ca si distantele sunt mai lungi, in aceasta zi barcile vor merge mai incet, dandu-va posibilitatea de a savura din plin peisajele deltaice.

La ora 9:30 se pleaca in plimbarea de dimineata, prilej cu care puteti admira splendoarea canalelor si lacurilor din nord - estul satului: Canalul Eracle - Lacul Radacinos - Lacul Trei Iezere - Lacul Miazazi - Lacul Matita.

La ora 13:30, oaspetii sunt invitati la masa de pranz (specialitati din peste).

Dupa masa si un scurt program de odihna, la ora 16.00, se pleaca in a doua excursie a zilei, prilej cu care se vor vizita japsele si canalele din jurul lacului Fortuna, unul din cele mai mari lacuri din Delta Dunarii.

La ora 19:45 se serveste cina. La aceasta cina vom pregati pentru dumneavoastra un antreu bazat pe preparate din peste, urmat de un fel principal traditional romanesc din carne de pui, urmat de un desert.

Ziua 4

 •  ora 9:00 se serveste micul dejun
 •  ora 10:00 se pleaca spre Tulcea, unde veti ajunge cel tarziu la ora 11:30

 

Transforma-ti visul intr-o

Vacanta de neuitat!

Imagineaza-ti vacanta perfecta. Noi o transpunem in realitate.

Search