Inainte de a pleca in concediu, cu o luna sau 2 inainte, ar fi bine sa verificati daca sunteti la zi cu vaccinurile copilului sau daca destinatia voastra necesita unele specifice. Pediatrii vor stii cel mai bine necesitatile copilului dumnevoastra pentru calatoriile pe care le veti face. De aceea e bine sa discutati cu acesta de ce anume aveti nevoie in kitul vostru de prim ajutor.

Daca copilul dumneavoastra sufera de diverse alergii si doriti sa vizitati o tara unde nu cunoasteti limba in care se vorbeste, lipiti poze cu alimentele la care copilul vostru este alergic intr-o agenda micuta pe care sa o aveti in permanenta la dumneavoastra. Alergiile nu ar trebui sa va impiedice calatoria, dar cel mai bine este sa luati cu voi tratamentul uzual.

Kit de baza pt prim ajutor:

- Medicamentatie impotriva febrei si durerii

- Solutie salina in doze unice

- Crema impotriva pruritului datorat scutecului

- Crema de arnica

- Medicamentatie impotriva raului de miscare (prescrise de doctor sau alternative homeopate)

- Solutii orale de rehidratare

- Tratament impotriva diareei

- Crema impotriva muscaturilor de insecte

Arsurile solare din copilarie pot cauza sansele de aparitie a problemelor de piele in viata adulta. British Skin Foundation recomanda copiilor sa utilizeze un produs cu minim SPF30 si protectie UVA. Pastrati expunerea la soare la minimum pentru copiii mici si in special pentru copiii cu varsta sub 6 luni. Incercati sa stati la umbra ori de cate ori este posibil, in perioada cea mai fierbinte a zilei ar fi indicat sa va aventurati la niste jocuri inhouse. Ca regula generala, protectia solara trebuie aplicata cu 30 de minute inainte de a iesi afara, astfel incat pielea sa se poata usca in mod corespunzator, apoi sa fie reaplicat la fiecare 2-3 ore si intotdeauna dupa inot.