In ultima vreme a avut loc o crestere uriasa a numarului de familii care isi iau parintii cu ei in vacanta. Avantajul acestui tip de concediu este ca bunicii se simt mai implicati in viata de familie si petrec timp special cu nepotii, in timp ce voi puteti sa va trageti sufletul, stiind copiii aproape si in siguranta.

 Idei pentru calatorii cu bunicii

Cand grupul care calatoreste este format din mai multe persoane, abordarea cea mai eficienta din punct de vedere al costurilor, poate fi inchirierea unei cabane sau a unei vile - in general, cu cat este mai mare proprietatea / si numarul paturilor, cu atat costul de persoana este mai mic. Acest lucru poate insemna ca iti poti permite ceva mai mare si / sau mai bun decat in cazul unei singure familii - o vila cu piscina, de exemplu.

Asigurati-va ca toata lumea are propriul spatiu pentru a evita inghesuiala. In cazul cabanelor cu self-catering, incercati sa gasiti un loc cu o anexa separata, astfel incat bunicii sa se poata si ei odihni. In campinguri / sate de vacanta, luati in considerare obtinerea unei casute mobile sau corturi invecinate.

Nu profitati de bunici. Amintiti-va ca, in general, acestia au mai putina interactiune zilnica cu copiii si probabil se vor obosi mai repede decat voi. Asigurati-va ca le dati sansa sa faca si ei ce-si doresc.

Gasiti activitati care sa fie benefice pentru ambele categorii de varsta, atat pentru copii cat si pentru bunici – ce cadou mai mare ar putea fi pentru un nepotel decat sa invete sa pescuiasca de la bunicul sau?

Sfaturi pentru vacantele cu bunicii si nepotii

Faceti o vacanta de proba – ceva scurt si usor, cum ar fi o noapte la o pensiune sau un spectacol in alt oras.

Fiti realisti in ceea ce priveste starea fizica a bunicilor - nu are niciun rost sa-si riste sanatatea, incercand sa tina pasul cu copiii. Alegeti un tip de vacanta in care ei sa se relaxeze in timp ce copiii se joaca  (de exemplu pe litoral). Asigurati-va ca veti avea parte de tot confortul si ca v-ati ocupat de toate aranjamentele legate de concediu.
Luati in considerare tipul unui concediu organizat/de grup, care poate elibera stresul atat in timpul​​ calatoriei in sine, cat si in ceea ce priveste organizarea acesteia . Croazierele si vacantele all inclusive pot fi o varianta foarte buna care sa acopere nevoile voastre.